Dobrodošli na forum Maleni ljudi, forum o najvećem čudu sveta-detetu..Registrujte se i uživajte sa nama..ćaskajmo o različitim temama..potrebno je samo da se registrujete...nakon toga se ulogujete i sa nama ste...
|
Zadnje teme | » Kaladont...Pet Avg 02, 2013 3:26 pm od čupe» Kako smo se upoznali..Sub Jun 11, 2011 12:43 am od Mirka» Bla, bla:)Pon Mar 28, 2011 3:12 pm od blanka» Moje misljenje o forumasicamaPet Mar 25, 2011 9:43 pm od blanka» Oceni smajlijem osobu iznad :)Pet Mar 25, 2011 9:41 pm od blanka» Roditeljski dodatakČet Mar 24, 2011 10:11 am od Sanjiva» Slike lepog cvećaNed Mar 20, 2011 10:54 pm od Sanjiva» Vežbe za jednostavniji porođajNed Mar 20, 2011 5:03 pm od Sanjiva» Crtani filmoviNed Mar 20, 2011 12:26 pm od Sanjiva |
|
| Kod ishrane obratiti pažnju | |
| | Autor | Poruka |
---|
Milena
Broj poruka : 141 Datum upisa : 31.01.2011 Godina : 37 Lokacija : Beograd
| Naslov: Kod ishrane obratiti pažnju Pon Jan 31, 2011 4:58 pm | |
| *Svo meso bude dobro oprano i skuvano tako da na njemu nema tragova krvi ili neskuvanih delova. Time se sprečava infekcija toksoplazmom koja može naškoditi bebi.
*Voće, povrće i salate treba pažljivo i dugo prati.
*Jaja treba da budu tvrdo kuvana tako da belance i žumance butu čvrsti čime se sprečava rizik od zaraze salmonelom. Takođe treba izbegavati namirnice od živih jaja kao što su domaći majonez, sladoled i neki kolači.
*Izbegavajte sve vrste svežih pašteta i zrelih mekih sireva poput kamembera i bria, jer postoji rizik od infekcije listerijom. Bezbedni su tvrdi sirevi i oni pravljeni od pasterizovanog mleka kao i sirni namazi.
*Pijte samo pasterizovano ili UHT mleko u kome su uništene sve štetne bakterije.
| |
| | | Clara82
Broj poruka : 516 Datum upisa : 31.01.2011 Godina : 42 Lokacija : Jagodina
| Naslov: Re: Kod ishrane obratiti pažnju Uto Feb 01, 2011 4:11 pm | |
| U toku trudnoće, naročito ove druge sam manje jela neke štetne stvari tipa slatkiša..ali zato je voće stradalo hheh | |
| | | Zak
Broj poruka : 216 Datum upisa : 03.02.2011 Godina : 35 Lokacija : Francuska
| Naslov: Re: Kod ishrane obratiti pažnju Čet Feb 03, 2011 6:04 pm | |
| Nisam ništa posebno izbegavala jer mi organizam ništa posebno nije ni tražio. Jela sam dosta povrća, voćne salate i pila sam dosta vode. Obožavala sam da obilazim pijace i da biram dobro voće i povrće kad kupujem. Meso sam uglavnom jela na roštilju jer je bilo leto, sezona roštiljanja, tako da nam je tako bilo najlakše i najsladje. I najzdravije... bez dodataka ulja i drugih začina. Za slatkišima nisam ni žudela, jednom nedeljno bi mi muž kupio u pekari kolač sa jagodom i to je to... ponekada sladoled jer i to naročito voćni jer je bilo pretoplo u našem gradu a meni stomak do zuba... vodu sam uvek nosila sa sobom i poneku jabuku... eto, tako je to kod mene bilo... kiss | |
| | | MamaLeki
Broj poruka : 179 Datum upisa : 02.02.2011
| Naslov: Re: Kod ishrane obratiti pažnju Ned Feb 13, 2011 8:44 pm | |
| Samo izbegavati gazirane sokove, groždje jer je prskano i sladoled, ukoliko nije svež. | |
| | | Sanjiva
Broj poruka : 391 Datum upisa : 31.01.2011 Godina : 44 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Kod ishrane obratiti pažnju Ned Feb 13, 2011 9:01 pm | |
| Pa sve zavisi od stanja, ako trudnica pati od pritiska onda ne bi smela nista sto dize pritisak, a ako ima secer, onda naravno slatkisi i sve slatko out! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kod ishrane obratiti pažnju | |
| |
| | | | Kod ishrane obratiti pažnju | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|